Janne Pekkalan kala- ja kalareissureseptit:
Savustettua harjusta kalalisäkkeen ja lohipottujen kera
![]() |
Savusta harjukset (muutkin kalat passaavat)
Lohipotut Perunoita Sipulia Suolaa Kuohukermaa Vettä
Kuori ja leikkaa potut lohkoiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois. Lisää viipaloidut sipulit ja kaada päälle reilusti kermaa, sekoita ja kiehauta kunnes kerma sakenee.
Baaduksen kalamöhnä (kalanlisäke/kastike) 5 keitettyä kananmunaa 2 dl smetanaa Nippu tilliä Suolaa
Koviksi keitetyt kananmunat murskataan. Tilli hakataan paloiksi. Ainekset sekoitetaan ja lisäke on valmis.
Etelänvetelä-salaatti Tomaattia ja kurkkua lohkoina Ruohosipulia Kastikkeeksi Heinz garlic saucea ja limen mehua
Lisukkeeksi voissa paistettuja halkaistuja porkkanoita. Jätä vähän naattia näön vuoksi. Ruokajuomaksi vesi, olut tai puolikuivaa valkoviiniä. |
Jaloviinalla piiskattua loimulohta
|
Mausta lohifileet gourmet-suolalla, joka imeytyy merisuolaa nopeammin ja tekee loimukalaan kivan pinnan. Kiinnitä lohifilee loimulautaan puutapeilla. Loimuta tasaisella tulella, käännä lautaa tarvittaessa, jotta kala kypsyy tasaisesti.
Kaada kulhoon/kuppiin sulatettua voita ja loraus jaloviinaa, sekoita ainekset. Huiski esim. katajanoksalla voisula-jaloviinaa loimulohien pintaan.
|
![]() |
Soutumiehen saslik
|
Kotivaran kärkkäreitä Sinappia Voita/paistinrasvaa Muurikkapannu
Tämä on tarkoitettu syötäväksi lohensoutujen välissä äkkinäisen nälän yllättäessä. Asettele koivuhalot grillipaikalle ja sytytä nuotio dieselillä (anna dieselin imeytä hetken aikaa, jottei tule leimahdus-ilmiötä). Kuumenna muurikka. Laita voita tai paistinrasvaa. Halkaise kärkkärit pitkittäin ja paista tasaisella lämmöllä molemmin puolin. Tarjoa halkaistun koivuhalon päällä sinapin kera. |
![]() |
©Janne Pekkala ja Wild Salmon Adventures Ay